20 Mart 2008 Perşembe

Dizi arkadaşıyla aşk, evliliği bitirdi



Star TV'de yeni başlayan “Serçe” adında bir dizi var... İster inanın, ister inanmayın ama “Serçe”de olup bitenler, dizinin kahramanları arasında yaşananlar kadar ilginç değil...
Dizinin yapımcısı ve senaristi Sergin Akyaz - ki başrol oyuncusu Saruhan Hünel’in eşidir -, yönetmeni Tunç Davut, başrol oyuncuları ise Saruhan Hünel ile Başak Parlak...
Hikâye de, bu dört kişi arasında geçiyor...Olayı önce “Serçe”nin başrol oyuncusu Saruhan Hünel cephesinden anlatayım.
Saruhan Hünel, dizinin senaristi ve yapımcısı olan eşi Sergin Akyaz’dan boşanmak için mahkemeye başvurdu.
Saruhan Hünel, avukatı aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede boşanmak için bir dizi ilginç gerekçe sıraladı.
Neler mi?
İşte o ilginç ayrıntılar:
“Lenf kanseri ve şeker hastalığı döneminde sürekli yanında olduğum, bir dakika bile yanından ayrılmadığım eşim iyileşince aşırı kıskanç oldu. Bu yüzden önce evi terk etti, sonra evin kapı kilidini değiştirdi. Ayrıca dizinin yönetmeni Tunç Davut’un evinde bir gün geçirip beni aldattı. Ayrıca ofiste dövüldüm.”
Bu madalyonun bir yüzü...
Gelelim madalyonun öbür yüzüne...
Bu da işin Sergin Akyaz cephesi...
Eşinin gece yarıları biriyle sürekli mesajlaştığını fark eden Akyaz, fırsat bulunca Saruhan Hünel’in cep telefonunu kontrolden geçirir.
Akyaz, eşinin telefon rehberinde “Başak Çiçekçilik” adına kayıtlı numarayla sürekli mesajlaştığını saptayınca o numarayı arar.
“Başak Çiçekçilik” dizinin kadın başrol oyuncusu Başak Parlak çıkar.Akyaz, Parlak’ı karşısına alıp bunun hesabını sorar.
Saruhan Hünel’in bu hafta Milliyet Televizyon’da yayımlanan söyleşisinde “O, geleceğin Hülya Avşar’ı olacak” dediği Başak Parlak, bunun tek taraflı bir aşk olduğunu iddia eder.
Bu olaydan sonra eşiyle tartışan Sergin Akyaz, soluğu dizinin yönetmeni Tunç Davut’un evinde alır.
Akyaz, içip içip “Serçe”nin yönetmenine içini döker.
Tunç Davut, “Bu kafayla eve gidersen kavga edersiniz” deyip Akyaz’ı o gece evinde misafir eder.
Eşinin geceyi yönetmenin evinde geçirmesini içine sindiremeyen Hünel’le Tunç Davut, ofiste birbirine girer.
Hünel, ofiste dövüldüğü, yönetmen Davut ise Hünel’in kendisine bıçak çektiği iddiasında.
imdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse bu olay, dizilerin hayal ürünü senaryolarından daha ilginç değil mi?
Aşk, ihanet, intikam, aksiyon, entrika ne ararsan var...

800 bİn YTL’lİk yemek

TMSF Başkanı Ertürk, “Eşkıya”larla barıştı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, geçen ay “eşkıya” benzetmesi yaptığı müzik sektörünün meslek örgütleriyle arasındaki buzları eritmeyi başardı.
Ertürk’ün kendilerine yönelik ağır ithamlara tam sayfalık gazete ilanıyla yanıt verip, TMSF Başkanı’na “Ya ispat et, ya da istifa et” çağrısı yapıp, dava açma kararı alan dört meslek birliğinin yöneticileri ile Ertürk, Ortaköy’de bir restoranda buluştu.
Daha önce Ertürk’ün, “TMSF’ye gelsinler görüşelim” davetini kabul etmeyen MÜYAP, MÜYORBİR, MSG ve MESAM Başkanları, “hatırlı aracılar”ı kıramayınca bu yemek davetini kabul etmek zorunda kaldı.
MÜYAP Başkanı Bülent Forta, MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa, MSG Başkanı Garo Mafyan, MÜYORBİR Başkanı Ali Kocatepe’nin yanı sıra Avrupa Müzik’ten Cengiz Erdem’in de iştirak ettiği yemek davetinde TMSF’den sadece Ahmet Ertürk yoktu.
Ertürk’ün beraberinde Fethi Çalık, Mehmet Akif Yaşin ve Orhan Seyfi Güner de vardı yemekte.Ertürk, TMSF’de üstlendikleri görev nedeniyle işlerini yaparken gerçekten de “eşkıya”lara karşı mücadele verdiklerini, dört meslek birliğinin hakkında verdiği gazete ilanında yazılanları okuyup, HABERTÜRK’te konuk oldukları telif konulu tartışmayı izledikten sonra onlar için söylediği sözlerden dolayı pişman ve üzgün olduğunu iletti.
Barış çubuğunun tüttürüldüğü yemekte meslek birliklerinin Ertürk hakkında açacakları davalar değil ama TMSF hakkında telif ihlâli nedeniyle açılmış 50 civarındaki dava da gündeme geldi.
800 bin YTL hemen ödenecekErtürk, yönetimi TMSF’de olan televizyon ve radyoların dava konusu olan 800 bin YTL civarındaki telif borcunun hemen ödenmesi için arkadaşlarına talimat vereceğini söyledi.
Ertürk, ayrıca yönetimi TMSF’de olan medya kuruluşlarından telif anlaşması yapmamış olanların da hemen anlaşma yapacaklarını beyan etti.Meslek birliklerinin başkanları da TMSF Başkanı’nın bu iyi niyetli adımlarını karşılıksız bırakmadı.
Onlar da açılan davalardan feragat ve açılacak davalardan vazgeçme konusunu yönetim kurullarına götürüp sulh için söz verdi.
Böylece taraflar arasındaki sorun da bir kalemde halledildi...


18 Mart 2008

MİLLİYET

ALİCE - Ali Eyüboğlu



Hiç yorum yok: